zwemplas ieberenplas schoonloo

Recreatieterrein Ieberenplas

Deze zwemplas dankt zijn naar aan het Drentse woord voor kraalheide en ligt verscholen in boswachterij Grolloo. Niet alleen is dit een prachtige plek om een verkoelende duik te nemen maar ook zijn de omliggende bossen erg mooi om urenlang te kunnen wandelen. Je vindt de zwemplas tussen Westerbork en Schoonloo.

Je kan hier ook een kioskje, picknickgelegenheden en toiletten vinden zodat je hier heerlijk kan vertoeven in de warmere maanden.

Entreeprijzen Recreatieterrein Ieberenplas

De Ieberenplas heeft geen entreeprijzen, je kan hier dus vrij zwemmen. Uiteraard moet je bij het kioskje wel betalen.

Voor welke leeftijd is Recreatieterrein Ieberenplas

Er is geen minimum of maximumleeftijd verbonden aan de zwemplas. Echter dient men met kleine kinderen rekening te houden met de diepte van het water deze is op enkele plaatsen 2 meter diep.

Wat je kunt verwachten in Recreatieterrein Ieberenplas Schoonloo

Wanneer je besluit het recreatieterrein op te zoeken kan je een heerlijke verkoelende duik in een prachtige zwemplas verwachten. Daarnaast kan je ook genieten van de mooie bossen die dit meertje omsluiten. Twee keer per jaar wordt dit watertje leeggepompt zodat de kwaliteit van het water goed in blijft.

 

Kiosk Ieberenplas

Daarnaast kan je er ook een kiosk met een mooi gelegen terras waarvan je het water kunt bekijken. De kiosk bij de Ieberenplas is de plek om een heerlijk gekoeld drankje te halen of ijsjes, snacks, friet en nog veel meer. Het is toegestaan om een hond mee het terras op te nemen bij de kiosk. Bij de aardige eigenaren van de kiosk is er water voor de hond verkrijgbaar wanneer je zelf iets besteld. De kiosk bij de Ieberenplas is geopend tot 18:00 uur.

Toiletten bij de Ieberenplas

Rechts in het gebouw van de kiosk zijn toiletten aanwezig welke gratis te gebruiken zijn.

toiletten ieberenplas

Ieberenplas en honden

De zwemplas zelf en het strand eromheen zijn niet toegankelijk voor honden. Dus wanneer je een duik wil nemen met je hond na een lange wandeling dan kan je hier helaas niet terecht. Mocht je toch besluiten om voorbij het informatiebord te gaan met een hond? Dan loop je het risico op een bekeuring van meer dan honderd euro. Er wordt namelijk redelijk actief gecontroleerd vermelde de kioskhouder.

Hoelang mag je bij Recreatieterrein Ieberenplas blijven?

Er is geen tijdlimiet aan je bezoek bij dit recreatiegebied overdag. Echter dien je wel rekening te houden met de regels van Staatsbosbeheer.

Openingstijden:

Er zijn geen openingstijden verbonden aan dit recreatiegebied. Echter dien je rekening te houden met de natuur en daardoor is het niet toegestaan om na zonsondergang hier te vertoeven.

Scroll naar boven