Roompot vakanties buitenplaats de Marke van Ruinen

De Marke van Ruinen is onderdeel van de Roompot groep. Roompot is een keten die vakantieparken bezit in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje en is ontstaan in 1965.

Faciliteiten op het park

Dit park heeft niet heel erg veel faciliteiten en vooral weinig faciliteiten voor kinderen. Wie naar de Marke van Ruinen komt zal vooral komen vanwege de mooie huisjes en de rust die dit park biedt. Voor de natuurliefhebber is hier genoeg om van te genieten en kan je uren wandelen door het mooie Drenthe. Er is een mogelijkheid om op het park gewone fietsen en elektrische fietsen te huren zodat je deze niet zelf mee hoeft te nemen maar wel lekker erop uit kan om de omgeving te verkennen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het eten koken want een restaurant is wel aanwezig op het park dus je kan heerlijk een hapje eten zonder daar voor de hoeven rijden.

Bungalows op buitenplaats de Marke van Ruinen

Er zijn meerdere types bungalows aanwezig allereerst heb je de standaard bungalow voor 4 personen welke 2 slaapkamers heeft. Een slagje groter is de bungalow Markegaerde 6, dit huisje is voorzien van een sfeerhaard en 3 slaapkamers. Markegaerde 8 is een huisje met 4 slaapkamers dus ook deze is weer een stapje groter en hier kan je naast een sfeerhaard ook een ligbad in vinden.

De wellness reeks mag niet ontbreken aan het lijstje en dit zijn de wellness 4, wellness 6 en wellness 6 plus. Bij ieder huisje vind je een sauna echter is er bij de plus variant nog een extraatje namelijk een bubbelbad. Op die manier kan je heerlijk genieten van de natuur maar ook lekker ontspannen wanneer je terug bent in het huisje.

De bungalows zijn allemaal huisdiervrij en rookvrij. Dit is om de hygiëne te waarborgen.

Uitstapjes in de omgeving van het park

Wanneer je met kinderen naar dit park bent gekomen of zelf graag uitstapjes wil maken in de omgeving van dit park dan zijn er gelukkig een aantal leuke opties voor jou!

  • Nationaalpark Dwingelerveld is voor de liefhebber van een natuur natuurlijk een goede optie. Hier kan je het planken pad wandelen of een andere route uitkiezen om lekker te fietsen of te wandelen.
  • Wildlands Adventure zoo is ook relatief dichtbij. Deze dierentuin ligt in Emmen en naast dieren vind je hier ook een aantal attracties wat het park erg modern doet aanvoelen.
  • Plopsaland Coevorden is een uitstapje die geschikt is voor vooral jongere kinderen. Plopsa heeft namelijk thema’s als kabouter plop, Maya de bij of k3. Jongere kinderen kunnen hier heerlijk spelen en in attracties gaan.
  • Attractiepark Slagharen is ook een optie welke geschikt is voor iedere leeftijd. Dit is namelijk een leuk attractiepark waar je gerust de hele dag je kan vermaken.
  • Trampoline park Jumpstyle Assen is voor de kinderen ook een erg leuk uitstapje waarbij ze hun energie even goed kwijt kunnen en lekker kunnen springen.
  • Urban GRND is een park welke begonnen is als trampolinepark maar inmiddels kan je hier ook curling doen, indoor rollerskaten, bijl werpen, laser gamen en midgetgolven.

En naast dit bovenstaande lijstje zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je kan doen wanneer je er toch graag op uit wil trekken.

Scroll naar boven