Veenpark Barger-Compascuum

Het veenpark in Barger-Compascuum is een groot museum welke voornamelijk in de openlucht is. Doordat het voornamelijk buiten is heeft het veenpark ook een wintersluiting.

Je kan in dit museum van alles vinden over de tijd van de turfgravers zo kan je met het turfschip een stukje mee varen, je kan met het treintje naar het afgravingsgebied of je kan de huisjes bekijken uit verschillende tijdperken.

Entreeprijzen Veenpark Barger-Compascuum

Tot en met 4 jaar Gratis
Vanaf 5 jaar   € 14,50/ € 16,50
Senioren 65+ € 13,50/ € 15,50

Voor welke leeftijd is Veenpark Barger-Compascuum

Er is geen specifieke leeftijd voor het veenpark. Je kunt er ook voor de kleinere kinderen een leuke speeltuin vinden.

Wat je kunt verwachten in Veenpark Barger-Compascuum

In het veenpark is veel te zien, het is ruim opgezet waardoor het erg prettig is dat je met een klein treintje van de ene kant naar het park naar de andere kant van het park kan. Verspreid over het park vind je allerlei huisjes uit verschillende tijdperken.

Wel zijn de meeste huisjes uit de tijden dat er naar turf of veen werd gegraven. Ook vind je van allerlei andere oude gebouwen zoals een bakker, een schooltje, een kerkje, een café of een klompenmaker. Het leuke daarvan is dat je bij de bakker, het café en de klompenmaker ook daadwerkelijk ambachtelijk werk kan kopen.

Verder kun je op dit park nog met een treintje door het natuurgebiedje waar vroeger de turfstekers hun werk deden en kan je een stukje mee varen met het turfschip van de ene kant van het park naar de andere kant. Op dit natuurgebied kan je ook een demonstratie krijgen over het afgraven van de turf, de diverse machines en de wijze waarop er door de jaren heen gegraven werd komen bij deze demonstratie aanbod.

Er zijn eetgelegenheden, een souvenirwinkeltje en een klein binnen museum waar je nog extra informatie kan krijgen over het tijdperk van de turfgravers. Voor mensen die rolstoel gebonden zijn biedt het park ook leen rolstoelen aan

Op het park is nog een museum gevestigd namelijk het harmonium museum. De entree van dit museum is gratis mits je al op het park bent. Hier vind je een ruime collectie harmoniums uit verschillende tijdsperken.

Hoelang mag je in het Veenpark blijven?

Op je bezoek bij dit museum zit geen tijdslimiet. Je kan hier eten en er is een grote en leuke speeltuin aanwezig waar de kinderen zich geruime tijd kunnen vermaken.

Openingstijden:

Van 6 april tot en met 31 oktober:
10:00 tot 17:00 uur.

Van 15 juli tot en met 18 augustus:
10:00 tot 18:00 uur.

Bezoekers informatie:

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR
Barger-Compascuum bij Emmen

Op Google Maps

Scroll naar boven