wildlands dierentuin emmen

Attractiepark en dierentuin Wildlands in Emmen

De oude dierentuin in Emmen was al erg bekend en met het sluiten van dit park is Wildlands een nieuw begrip geworden. Omdat dit park nieuw is aangelegd is het een mooi en modern park aangepast aan de wensen van nu. Wildlands Emmen ligt aan het centrum waardoor je Wildlands goed kan combineren met een dagje shoppen of uit eten gaan bij een van de vele restaurantjes. Ook is het erg leuk je bezoek te combineren met een bezoek aan het stadspark wat het voormalig dierenpark was.

Voor het oude Noorder Dierenpark Emmen is het nieuwe Wildlands Adventure Zoo Emmen teruggekomen in het jaar 2016. Waar je in het oude Dierenpark Emmen voornamelijk dieren kon bekijken, is het nieuwe Wildlands een themapark geworden waar ook dieren te bewonderen zijn naast verschillende andere activiteiten. Er is dan ook een stuk meer te beleven dan alleen het bewonderen van mooie dieren omdat het een dierentuin en attractiepark in één is.

 

Activiteiten en belevenissen in Wildlands Emmen

Animazia

Animazia is een indoor speelpark in Wildlands, waar volop geklauterd kan geworden. Zo is er een piratenschip, doolhof, Maya-tempel en een heus aquaria vol met mooie vissen. Een mooie plek waar kinderen zich voor lange tijd kunnen vermaken.

Nortica

De naam doet het al vermoeden, het betreft hier het ijzige polen gebied van het themapark. Hier kun je onder andere pinguïns en ijsberen bewonderen. Tevens zijn er zeeleeuwen waar zelfs een presentatie mee wordt gehouden. Tijdens een zeeleeuwenpresentatie kun je bekijken hoe de verzorgers de zeeleeuwen verschillende opdrachten geven.

Jungola

In jungola waan je jezelf in de jungle vol met verschillende prachtige vlinders. In een bootje vaar je de Rimbula River af waardoor je langs verschillende dieren vaart. Zo kom je er verschillende soorten apen tegen en tropische vogels, met de kans om zwemmende olifanten te spotten.

Serenga

Met een truck kun je over de Serenga meerijden, waar je de Savanne goed kunt bekijken met haar inwoners. Zo kun je er giraffen, gnoes, zebra’s en neushoorns van dichtbij bekijken. Daarnaast is er voor de avonturiers een mogelijkheid om een ritje in de achtbaan te maken.

Mindervalide en Wildlands Emmen

Deze dierentuin houdt rekening met mindervalide waardoor een begeleider gratis mee kan. Er zijn leen rolstoelen en mindervalide toiletten. Echter is het zo dat je niet alle attracties kan bezoeken wanneer je mindervalide bent. Welke je niet kan bezoeken is afhankelijk van de mate van minder valide zijn.

Honden of andere huisdieren zijn niet toegestaan in dit park. Een hulphond kan wel meegenomen worden naar dit park mits deze een hesje draagt zodat het herkenbaar is dat het een hulphond is. Houd dan wel rekening met het feit dat je niet overal in kan.

 

Entreeprijzen Dierentuin Wildlands Emmen

Bij deze dierentuin in Emmen zit er verschil in prijs wanneer je je kaartje aan de kassa koopt of wanneer je je kaartje online besteld. Online bestellen is namelijk goedkoper.

Online Aan de kassa
0 -2 jaar Gratis Gratis
3 – 9 jaar €22,- €23,-
10 – 65 jaar €25,- €27,50
65+ €24,- €26,-

Wanneer een persoon mindervalide is dan mag deze een begeleider mee nemen die gratis het park in kan mits de mindervalide een betaalde ticket heeft.

Voor welke leeftijd is dierentuin Wildlands Emmen

Wildlands is voor iedere leeftijd te bezoeken en er is voor iedere leeftijd wat wils.

Hoelang mag je in Dierentuin Wildlands Emmen

Er is geen tijdslimiet gebonden aan je bezoek bij Wildlands. Het is een prachtig park waar je veel kan zien dus je bent er al gauw een aantal uurtjes zoet.

Wildlands bezoekers informatie

Website: https://www.wildlands.nl

Plattegrond van het park

Een plattegrond is hier te vinden.

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00

Afwijkende openingstijden van 1 juli t/m 31 augustus en de weekenden in de maanden Mei en Juni. Dan is het themapark geopend van 10:00 tot 18:00.

Adres

Raadhuisplein 99
7811AP Emmen
Route

Dierentuin Wildlands Emmen is goed te combineren met:

Scroll naar boven