wat te doen in drenthe

Provincie Drenthe

De van oudsher erg arme streek werd pas in het jaar 1814 een echte provincie met stemrecht van Nederland. Voor die tijd werd Drenthe als achtergesteld gebied gezien. Drenthe de provincie die vandaag de dag bekend staat om haar geweldig mooie natuurgebieden en haar imposante hunebedden. Deze hunebedden welke al duizenden jaren bestaan weten ieder jaar weer vele toeristen te trekken, waardoor je zou denken dat het er erg druk zal zijn in de toeristische periodes. Dit valt echter reuze mee, mede doordat Drenthe de dunst bevolkte provincie van Nederland is.

Waterrecreatie in Drenthe

Ondanks dat er in Drenthe veel natuur aanwezig is, zul je er niet zoveel wateren vinden. Drenthe beschikt namelijk over het minste oppervlaktewater vergeleken met andere Nederlandse provincies. Ondanks dat er verschillende havens en kanalen in Drenthe te vinden zijn, heeft deze provincie een stuk minder te bieden op het gebied van waterrecreatie als de andere Noordelijke provincies van Nederland.

Natuurgebieden in Drenthe

Er is veel natuur te vinden in Drenthe, waardoor het een ideale provincie om te gaan wandelen of fietsen. In de provincie zijn maar liefst drie nationale parken te vinden.

  • Nationaal Park Drents-Friese Wold
  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Naast deze prachtige nationale parken zijn er nog verschillende bossen en heidevelden te vinden. Waardoor je als wandelaar of fietser niet snel uitgekeken zal zijn in deze provincie.

Wat te doen in Drenthe

Dat er volop genoten kan worden van de prachtige natuur, moge wel duidelijk zijn. Maar naast het prachtige landschap is er nog zo veel meer te beleven in Drenthe. Zoals bijvoorbeeld de bij vele bekende grote attracties zoals de vernieuwde dierentuin WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen of het TT-circuit in Assen. Daarnaast zijn er nog vele iets minder bekende attracties, die zeker ook de moeite waard zijn om eens met een bezoekje te vereren.

Wandelroutes in Drenthe

Bekijk hier meer wandelroutes in Drenthe...

Fietsroutes in Drenthe

Bekijk hier meer fietsroutes in Drenthe...

Attracties en andere dingen te doen in Drenthe

Bekijk hier meer te doen in Drenthe...

Wat te doen in plaatsen in Drenthe

Scroll naar boven