wat te doen in aalden en omgeving

Wat te doen in Aalden en omgeving

Aalden is een dorpje in het bosrijke zuidoosten van Drenthe welke sterk op het toerisme gericht is. Dit komt mede door de verschillende campings en het vakantiepark Landal Aelderholt. Het dorp Aalden bestaat uit twee delen, namelijk het nieuwbouw gedeelte en Oud-Aalden wat aangewezen is als zijnde een beschermd dorpsgezicht. Je kunt in Oud-Aalden bekijken hoe het oude esdorp bestaande uit Saksische boerderijen er vroeger ongeveer uitzag, omdat veel details bewaard zijn gebleven in de loop der tijd.

Er zijn verschillende dingen om te doen in en rondom Aalden. Waarbij er gratis uitjes zijn en die tegen betaling. Daarnaast zijn er nog dingen binnen een straal van circa 30 km rondom het plaatsje heen te doen.

Bezienswaardigheden in Aalden en omgeving

Vanwege het beschermde dorpsgezicht in Oud-Aalden is het zeker de moeite waard om hier eens door te wandelen of fietsen.

Naast de mooie Saksische boerderijen staat er ook een prachtige molen in Aalden. De Jantina Hellingmolen is een korenmolen welke in 1891 gebouwd is. De molen heeft haar naam verkregen, na de dood van de laatste eigenaresse Jantina Helling. Vandaag de dag is de gerestaureerde molen nog regelmatig in werking en wordt ervoor gezorgd dat deze tijdig onderhoud krijgt.

Pannenkoekenboerderij ’t Hoes van Hol-an

Wandelroutes in Aalden en omgeving

In en rondom Aalden zijn verschillende prachtige wandelroutes te vinden, welke je meenemen in de mooie Drentse natuur. Ondanks dat het kleine dorpje waar ongeveer 1900 inwoners wonen, in de zomer redelijk druk bezocht is door toeristen. Het is niet erg druk op de wandelroutes, waardoor je kunt genieten van de rust die de natuur te bieden heeft.

Aalden Rondomme

Ca. 0 km vanaf Aalden

De wandeling is ca. 6,8 km lang.

Zoals de naam al doet vermoeden, betreft het hier een wandelroute om en door Aalden heen. Naast de mooie natuur rondom het dorp, kun je tijdens deze wandeling ook genieten van de pittoreske straatjes in het oude gedeelte van het dorp.

Meer informatie over de wandelroute Aalden Rondomme

Dichtersroute

Ca. 0 km vanaf Aalden

De wandeling is ca. 6 km lang.

Leuke uitjes in de buurt van Aalden

Open tuin Oud Aalden

Ca. 0 km vanaf Aalden

Het Reuvers Buro voor Groene Ruimtes heeft een kantoor welke omringt is door erg mooie tuinen. De tuinen zijn bedoeld om men een indruk te geven wat het Buro Voor Groene Ruimtes allemaal in huis heeft qua het aanleggen van groene ruimtes. De tuin is gratis toegankelijk en ook nog eens het gehele jaar geopend. Waardoor je een leuk gratis uitje kunt hebben en eventueel ook nog eens geweldige ideeën op kunt doen om toe te passen in je eigen tuin.

Meer informatie op: http://www.burovoorgroeneruimtes.nl/buro/open-tuin-oud-aalden/

Er zijn verschillende leuke uitjes te vinden in en nabij het dorp zelf. Waarvan er een aantal zich in het Landal vakantiepark bevinden, welke natuurlijk beschikbaar zijn voor haar eigen vakantiegangers. Maar die vaak ook toegankelijk zijn voor dagrecreanten. Daarnaast zijn er ook nog verschillende leuke dingen om te doen binnen een straal van z’n 30 km.

Leuke dingen om te doen in Aelderholt als dagrecreant

Ca. 0 km vanaf Aalden

Houd er rekening mee dat je voor vertrek de website van het park zelf naleest, omdat bijvoorbeeld het zwembad in drukke periodes niet open is voor dagrecreanten die niet overnachten in het park.

  • Overdekt binnen zwembad
  • Bowlen
  • Midgetgolf
  • Waterfiets
  • Speelparadijs circus Bollo

Meer informatie op: https://www.landal.nl/parken/Aelderholt

Golfen bij golfclub De Gelpenberg

Ca. 0 km vanaf Aalden

Vlak naast het Landal vakantiepark ligt het prachtige terrein van golfclub De Gelpenberg. Gastspelers zijn van harte welkom, waaronder spelers met een clubhandicap tot 54. Houdt er wel rekening mee dat reserveren handig is om teleurstellingen te voorkomen. Naast de mooie golfbaan, kun je er ook genieten van een hapje en een drankje in de gezellige brasserie.

Meer informatie op: https://www.dgcdegelpenberg.nl

Buitenzwembad Zweeloo

Ca. 1 km vanaf Aalden

In het dorp Zweeloo, welke tegen Aalden aanligt is er een buitenzwembad, welke in de warmere maanden geopend is. Op verschillende tijden in de ochtend en avond is het mogelijk om baantjes te zwemmen, daarnaast is het zwembad op verschillende momenten open voor jong en oud. Vanwege de corona maatregelen is het verplicht om vooraf te reserveren.

Meer informatie op: https://www.zwembadzweeloo.nl/

Scroll naar boven