kibbelkoele noord sleen

Zwemplas “De Kibbelkoele”

De zwemplas De Kibbelkoele ligt middenin het recreatieterrein “De Kibbelkoele”, welke omgeven is door bos. Het betreft een ondiepe zwemplas met een ruim zandstrand, waar op een gemiddelde zomerse dag voldoende ruimte aanwezig is om een plekje te vinden. De plas wordt geleidelijk dieper tot maximaal 2 meter diep in het midden. Hierdoor is het ook een uitstekende zwemplas voor kleine kinderen onder toezicht van een ouder.

Het waterschap vechtstromen controleert de waterkwaliteit tot 1 oktober. Mocht de waterkwaliteit niet in orde zijn, dan zal dit aangegeven worden op het informatiebord nabij de zwemplas. Hierdoor kun je ook in de warme maanden er zeker van zijn dat je veilig kunt zwemmen in deze zwemplas.

In de zomermaanden is er tevens een kiosk waar je wat te eten of te drinken kan halen en ook zijn er openbare toiletten beschikbaar. Bij de openbare toiletten vind je een gehandicapten toilet, echter is het raadzaam om rekening te houden met het feit dat de zandstranden niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel.

De zwemplas “De Kibbelkoele” is ontstaan toen de N381 Emmen - Drachten is aangelegd in de jaren 70. De Kibbelkoele is dan ook nabij deze weg gelegen langs de N376 tussen Sleen en Schoonoord.

Entreeprijzen zwemplas de Kibbelkoele

Bij de Kibbelkoele is de entree gratis. Enkel om bij de kiosk te zitten dient er iets besteld te worden.

zwemwater kibbelkoele

Voor welke leeftijd is zwemplas de Kibbelkoele

Door het ondiepe water bij de grote plas en een nog ondiepere speelvijver voor de allerkleinsten is deze plas ideaal om heen te gaan met iedere leeftijd. Echter is het water bij de grote plas voor een volwassene ondiep genoeg om altijd de bodem te kunnen raken maar kan dit voor een kleiner kind alsnog te diep zijn.

natuur kibbelkoele

Aanwezig bij De Kibbelkoele:

  • Kiosk en snackcounter Smulmomentje, welke een terras aan het water heeft.
  • Ruime (betaalde) parkeerplekken.
  • Openbare toiletten.
  • Zandstrand
  • Geleidelijk dieper wordend water tot 2 meter diep.
  • MTB-route
kibbelkoele wandelen

Wat je kunt verwachten in zwemplas de Kibbelkoele

Een leuke zwemplas waarbij het water niet erg diep is. Er zijn veel parkeermogelijkheden en de loopafstand van de parkeer plaats naar het watertje is minimaal. Doordat de Kibbelkoele erg mooie brede zandstranden heeft vind je altijd wel een plekje ook in de warmere zomermaanden wanneer het drukker is zal je een plekje kunnen vinden.

Een klein kioskje is er voor de nodige versnaperingen wanneer je zelf niets mee hebt genomen en de openbare toiletten zijn ook erg handig.

Locatie:

Slenerweg 114
7846 Noord-Sleen
Op Google Maps

Scroll naar boven