Zoo Bizar Orvelte

Zoo Bizar is de kleinste dierentuin van Nederland welke gevestigd is in een oude Saksische boerderij in het monumentendorpje Orvelte. Omdat het zo kleinschalig is opgezet is het erg educatief en heb je veel contact met de dieren. Regelmatig heb je de kans om kennis te maken met de dieren onder begeleiding en op die manier is het juist erg leerzaam en persoonlijk in tegenstelling tot een grote dierentuin.

Voor welke leeftijd is Zoobizar Orvelte

Zoobizar is toegankelijk voor iedere leeftijd.

Wat je kunt verwachten in Zoo Bizar Orvelte

Deze kleine dierentuin is kleinschalig opgezet in een oude Saksische boerderij, verwacht dus ook echt een kleinschalig opgezette dierentuin. Je vindt er verschillende diersoorten bijvoorbeeld de baardagame, rode ratelslang, skinny cavia’s, stinkdier en nog een handje vol bijzondere dieren die leven onder het dak van de boerderij.

Tijdens je bezoek aan Zoo Bizar kan het zijn dat je een presentatie van een dier treft. De verzorgers vertellen jou dan wat over het dier in kwestie en sommige dieren mag je zelfs even aanraken!

Ondanks dat het niet erg groot is, is de dierentuin toch grotendeels rolstoel toegankelijk. Honden zijn helaas niet welkom in de dierentuin vanwege hygiëne en af en toe loslopen van dieren onder begeleiding van een verzorger.

Hoelang mag je in Zoo Bizar Orvelte blijven?

Er staat geen tijdslimiet op jouw bezoek bij dit kleinschalige dierenparkje. Echter vanwege zijn grote zal je niet moeten verwachten er een hele dag te kunnen vertoeven.

Entreeprijzen Zoo Bizar Orvelte

  • Entreeprijs: € 5,95 p.p. vanaf 4 jaar
  • 3-jarige kinderen € 2,50
  • Groepskorting vanaf 20 personen betaalt u € 5,25 p.p.
  • Scholen: € 2,75 p.p.
  • Zorginstanties: € 5,00 p.p.
  • Kinderopvang/Dagverblijven: € 5,25 p.p.

Openingstijden:

In de vakanties dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. April t/m Juni
Woensdag t/m vrijdag: 11.00 uur tot 17.00
Zaterdag en Zondag: 10.30 tot 17.00

Juli & Augustus:

Maandag t/m zondag 11.00 uur tot 16.00 uur.

September & Oktober:

Woensdag t/m zondag geopend van 11.00- 17.00.

Bezoekers informatie:

De dierentuin zelf ligt in het museumdorpje Orvelte dit betekent dat er geen auto’s mogen rijden in het dorpje zelf. Echter zijn er rondom Orvelte wel parkeerplaatsen waar je je auto neer kan zetten en het dorpje verder in kan gaan te voet.

De parkeerplaatsen zijn aangeduid met P1 en P2. Vanaf beide parkeerplaatsen is het goed lopend te doen richting Zoo Bizar. Dorpsstraat 2a
9441 PD Orvelte
Website: Zoobizar.nl

Op Google Maps

Zoo Bizar Orvelte is goed te combineren met:

  • Monumentendorp Orvelte
  • Stepverhuur Orvelte
  • Voormalig kamp Westerbork
Scroll naar boven