DX adventurepark Gasselte

Het adventurepark is gelegen aan het prachtige nije hemelrijk, dit meer heeft erg helder water maar kan op bepaalde punten erg diep zijn zo kan het wel tot 50 meter diep omdat het in de voorgaande jaren een zandafgraving was. Veel mensen kennen het nije hemelriek welke naast de grote plas gelegen is. Omdat het wel een gevaarlijke plas kan zijn in verband met de diepte heb je hier ook borden die de gevaren aangeven en er is een lijn met ballen die aanduiden tot waar het veilig zwemwater is.

Het adventure park maakt gebruik van dit meer door middel van hun aanbod namelijk het suppen, kanoën, de schans die in het water uitkomt maar ook kan je een obstakelbaan op het water mee maken. Omdat dit alles in het water plaats vindt heeft het adventure park de richtlijn dat er zwemvesten gedragen moeten worden, deze worden verschaft na betaling van de gekozen activiteit.

Wanneer je met hele jonge kinderen heen gaat is het vanzelfsprekend dat enkele activiteiten niet toegankelijk zijn vanwege de risico’s die deze met zich meebrengen. De schans is bijvoorbeeld niet toegestaan voor kinderen onder de 12 jaar vanwege de veiligheid. Voor de jongere kinderen is er wel een speeltuin aanwezig en ook zijn er trampolines waar de kinderen op kunnen springen.

Entreeprijzen DX adventurepark Gasselte

Tarieven per persoonOnline Kassa
Entree bezoeker 0-3 jaarGratis Gratis
Entree bezoeker vanaf 4 jaar€   4,00€ 4,00
Aquapark 6-9 jaar (50 min.)€ 10,00€12,50
Aquapark vanaf 10 jaar (50 min.)€ 10,00€ 12,50
Schans vanaf 12 jaar (90 min.)€ 18,50€ 21,00
Aquapark + Schans (140 min.)€ 26,00€ 28,50
Huur sup, 1 pers (120 min.)€ 15,00€ 15,00
Huur familie sup, max. 4 pers. (120 min.)€ 32,50€ 32,50
Huur kano. 2 pers (120 min.)€ 15,00€ 15,00
Huur kano, 3 pers (120 min.)€ 22,50€ 22,50
   
OptioneelPrijs per persoon 
Huur kluisje€ 2,00 
Huur wetsuit€ 5,00

Voor welke leeftijd is DX adventurepark Gasselte?

In de regel is het park voor iedere leeftijd echter is het wel zo dat sommige activiteiten niet geschikt zijn voor jonge kinderen zoals de schans aan welke je pas mag deelnemen vanaf 12 jaar. Daarnaast is het aquapark toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en is het aan te raden om hieraan deel te nemen op de rustigere dagen omdat het toch een glad en lastig parcour kan zijn waardoor je geen onnodige risico’s wil lopen. Bij entree van het park zit het trampolinespringen en gebruik van de speeltuin inbegrepen dus ook jongere kinderen kunnen zich hier prima vermaken.

Wat je kunt verwachten in DX adventurepark Gasselte?

Bij aankomst tref je een klein huisje met hierin een kleine horecagelegenheid en toiletten. Hier kan je afrekenen voor jou gekozen activiteit waarna je doorloopt naar een grasveldje waar tafeltjes staan. Als jij geen deelneemt aan een activiteit maar enkel wil kijken kan je hier gaan zitten, neem jij wel deel aan een activiteit dan kan je een zwemvest en een hoofdbescherming uitzoeken die jou passen. Deze hangen aan rekjes en er lopen medewerkers die jou kunnen helpen hierbij.

De schans is het eerste wat op valt, deze schansen zijn erg hoog en komen uit in het meer waarna je zwemmend terug moet naar de kant. Ook het aquapark is direct iets wat opvalt door zijn kleurrijke vertoning. Het aquapark is zeker een uitdaging aangezien je door het water al gauw een glibberig parcour hebt. Het is ondanks dat het gemaakt is van een luchtkussen toch al snel pijnlijk als je verkeerd terecht komt en mede daardoor is het raadzaam om goed op te letten met kleine kinderen. Maar de activiteit is wel ontzettend leuk en er zal zeker veel gelachen worden wanneer jullie deelnemen hieraan.

De subs en kanoë kan je hier ook verkrijgen. Bij de huur van deze krijg je tot een bepaalde tijd om lekker op het meer te zijn waarna je terug kan varen om op tijd te zijn voor de afgesproken tijd.

Hoelang mag je in DX adventurepark Gasselte?

De activiteiten hebben een bepaalde tijdsduur waardoor je verplicht bent om terug te zijn op tijd. Deze tijden kunnnen verschillen. Wel kun je naderhand nog even wat eten of drinken en kunnen de kinderen nog even spelen waardoor je geen tijdsdruk hebt.

Openingstijden:

Juni
Woensdag geopend van 12.00-16.00 uur
Weekend geopend van 12.00-16.00 uur Juli en Augustus
Dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur September
Woensdag geopend van 12.00 – 16.00 uur
Weekend geopend van 11.00 – 16.00 uur

Vanaf 12 september 2022 is het park gesloten.

Bezoekers informatie:

Houtvester Jansenweg 3
9462 TB Gasselte

Op Google Maps

Scroll naar boven