Luxe vakantie met kind in Nederland

De term luxe vakantie voor iedereen verschillen, wanneer jij als ouder zijnde opzoek bent naar een luxe vakantie samen met je kind in Nederland dan denk je waarschijnlijk aan een vakantie waarbij vele activiteiten en voorzieningen zijn zodat jij en je kind een onvergetelijke vakantie hebben.

Een hele goede suggestie voor een vakantie met alle faciliteiten, voorzieningen en activiteiten bij elkaar zijn de vakantieparken die overal in Nederland te vinden zijn. Deze vakantieparken zoals Landal, Roompot of Centerparcs zijn erg bekend en kan je zowel in Noord-Nederland als in Zuid-Nederland vinden. Het is zelfs zo dat je buiten Nederland deze parken kan aantreffen. Omdat ze overal te vinden zijn kan je wanneer je dit wil ook echt een andere omgeving ontdekken want het noorden en zuiden hebben toch aanzienlijke verschillen ondanks dat ons land helemaal niet gek groot is.

Veel voorkomende faciliteiten

De faciliteiten die je vaak vindt op parken zijn zwembaden, speeltuinen en restaurants. Als dag gast kan je ook betaald gebruik maken van deze faciliteiten maar als je een huisje hebt geboekt zitten de faciliteiten vaak zelfs inbegrepen bij de prijs. Omdat niet ieder park rond de vakantietijden dag gasten aanneemt zal je tijdens je vakantie dus geen last hebben van extreme drukte. Wel dien je er rekening mee te houden dat het rond de vakantietijden altijd wat voller is.

Niet ieder park heeft een even mooi zwembad, sommige parken hebben een erg gedateerd en klein zwembad terwijl anderen een prachtig subtropisch zwemparadijs hebben met glijbanen en wildwaterbanen. Afhankelijk van jouw wensen kan je hierop je keuze maken want op de website van het door jouw gekozen park zal je hier informatie over kunnen vinden.

Speeltuinen en restaurants zijn in principe hetzelfde verhaal. Wanneer jij er zeker van wil zijn dat je de juiste keuze maakt zorg dat dat je goed op de site hebt gekeken naar de faciliteiten en lees eventueel eerst de reviews door zodat je niet teleurgesteld wordt.

Luxe vakantie zonder groot park

Niet iedereen houdt van het typische vakantiepark idee. Sommige mensen hebben de voorkeur voor een ander soort luxe en dat is natuurlijk een eigen keuze. Wanneer je houdt van pamperen en dergelijk soort luxe dan is een hotel met wellness wellicht meer voor jou! Dit is natuurlijk afhankelijk welke leeftijd jouw kind heeft maar dit is prima te combineren met een wat ouder kind. Daarnaast vinden sommige kinderen het ook juist erg lekker om mee te gaan naar de sauna, zwembad of massagesalon. Zorg er altijd voor dat jij jouw wensen en voorkeuren afstemt met die van je kind want het zou sneu zijn als jullie vakantie vervelend wordt door onderlinge irritaties omdat jullie wensen niet overeenkomen.

Verder is een huisje of appartement via een bemiddelingssite zeker een optie maar dan zal je zelf de luxe erbij moeten zoeken wanneer je geen riant huisje hebt met vele opties. Voor de mensen met een groter budget is het via dergelijke bemiddelingssites niet lastig om luxe te vinden omdat het budget ervoor zorgt dat woningen met zwembad beschikbaar zijn.

Scroll naar boven