honden mee op campervakantie

Camper huren met hond toegestaan tips

Een camper huren met hond is mogelijk bij verschillende verhuurders. Er zijn zelfs steeds meer mensen die hun camper beschikbaar stellen voor huurders met een hond of huisdier. Hierdoor is het vandaag de dag een stuk gemakkelijker om een camper te huren waar de hond of huisdier ook gewoon lekker mee mag. Wat natuurlijk wel zo leuk is voor mensen met een huisdier in het gezin. Het is tegenwoordig zeker niet nodig om de hond ergens anders onder te brengen tijdens de campervakantie.

Snelle navigatie
  Add a header to begin generating the table of contents

  Waarom een camper huren en de hond meenemen?

  Voor sommige mensen staat het vast, op vakantie nemen we de hond altijd mee. Terwijl andere mensen er eerder voor kiezen om de hond thuis te laten. Dit laatste wordt vaak gedaan om niet beperkt te zijn op vakantie. Terwijl het in vaak werkelijkheid eigenlijk reuze meevalt qua beperkingen als de hond wel meegaat in de camper.

  Camper huren met hond toegestaan

  Met een camper ben je namelijk een heel stuk vrijer. Je kunt immers helemaal zelf kiezen waar je gaat verblijven met een camper. Waardoor je een plek kunt uitkiezen welke hond vriendelijk is. Dit is een stuk lastiger wanneer je een hotel, huisje of een verblijf in een vakantiepark boekt.

  Trouwens is het altijd mogelijk om even weg te gaan zonder hond. Een hondenbench is hierbij wel erg handig wanneer je hond wel eens iets sloopt. Maar veel honden kunnen prima alleen blijven in de camper, wanneer deze maar koel genoeg is.

  Naast dat het natuurlijk enorm leuk voor de hond is dat deze mee mag op vakantie. Kan het ook enorm handig zijn wanneer je tussendoor op minder veilige plekken overnacht. Een hond hoe klein dan ook is in de regel een perfecte waker, een blaffende hond schrikt dan ook enorm af bij inbrekers. Hierdoor is het niet alleen erg leuk om de hond mee te nemen, maar zorgt het ook nog eens voor een beetje extra veiligheid.

  hond op het strand tijdens campervakantie

  Camper huren in Nederland met hond

  Zie je het helemaal zitten om een camper te huren waar de hond ook in mag? Dan zijn er tal van websites en bedrijven waar je terechtkunt. Waarbij er tevens websites zijn waarbij je bij particulieren kunt huren, wat vaak net even iets goedkoper is dan bij een standaard camperverhuurbedrijf. Echter hebben sommige mensen de voorkeur voor een camperverhuurbedrijf, waardoor deze ook in het overzicht vermeld worden.

  Camperverhuur met hond websites en bedrijven

  Camper of buscamper huren met hond bij Goboony

  Neem je hond mee op je campervakantie door een camper te huren via Goboony.nl. Goboony is een website waarbij je een camper kunt huren direct bij de eigenaar. Doordat particulieren hun camper op deze website te huur aan kunnen bieden, is er een behoorlijk aanbod aan campers in Nederland.

  Het aanbod is groot maar ook erg divers. Zo is het op het moment van schrijven al mogelijk om een camper te huren waar de hond ook in mee mag voor €35,- per dag. Echter zijn er ook superluxe campers te huur waar huisdieren in mogen. De prijzen van dit soort campers lopen op tot meer dan €200,- per dag. Er is dan ook voor ieder wat wils en een luxe camper huren met hond behoord dan ook zeker tot de mogelijkheden.

  De website van Goboony is enorm gebruiksvriendelijk waardoor het eenvoudig navigeren en zoeken is. Er zijn diverse mogelijkheden waarop gefilterd kan worden. Waaronder dus huisregels waarbij er gefilterd kan worden op huisdieren toegestaan of niet toegestaan.

  Daarnaast zijn er nog tal van filter mogelijkheden zoals onder andere het aantal slaapplaatsen, type camper, bouwjaar, opties en of erin gerookt mag worden. Al bij al is het dus een geweldige website waar je gemakkelijk de camper kunt vinden van jouw wensen.

  camper huren in nederland met hond

  Caravan of camper huren waarbij huisdieren zijn toegestaan via Camptoo

  Camptoo.nl is een website waarbij je een caravan of camper kunt huren bij particulieren of bedrijven. Het is een overzichtelijke website waarbij je diverse mogelijkheden hebt om te filteren op diverse eigenschappen van de caravan of camper, waaronder of huisdieren zijn toegestaan.

  Op het moment van schrijven is er een ruime keuze aan campers waar huisdieren zijn toegestaan. Zo is er op het moment een keuze van meer dan 320 campers. Al bij al is het dan ook een zeer interessante website om te zoeken naar de perfecte camper voor je vakantie.

  Kampeerbus, Buscamper, Alkoof, Caravan of Integraal camper met hond huren via Paulcamper

  Op de website Paulcamper.nl vind je een enorm overzicht van tal van campers die direct bij de eigenaar gehuurd kunnen worden. Je kunt hier zowel kiezen uit een kampeerbus, bus camper, alkoofcamper, halfintegraal camper, integraalcamper, caravan en overige. Waarbij je kunt selecteren of er huisdieren zijn toegestaan of niet.

  Op de website zijn er tal van mogelijkheden om te filteren. Dit is trouwens ook zeker wel nodig doordat het aanbod enorm is. Wanneer er gezocht wordt op campers en bus campers waar huisdieren zijn toegestaan, blijven er maar liefst 3752 zoekresultaten over. Wanneer je geen filters selecteert, heb je op het moment een keuze uit maar liefst 11.532 mogelijkheden. Kortom, een enorm aanbod aan campers waar het mogelijk is om de hond mee te nemen.

  hond in huurcamper toegestaan

  Let op: Vraag van tevoren altijd na of een huisdier is toegestaan bij het huren van een camper.

  Camper huren met hond in Groningen

  Camper huren met hond in Friesland

  Noorderzon Campers

  Smalle Weegbree 5
  8472 BG Wolvega

  Friesland Campers

  It Roer 17b

  9035VR, Dronrijp

  Camper huren - Camper te huur

  Leuke Camper Huren

  Bitgumerdyk 1

  9036 VS Menaam - Friesland

  Camper huren met hond in Drenthe

  Camper Deluxe

  Hoijtink Campers

  Markerstraat 51
  9531 EH Borger (Drenthe)

  Camper huren met hond in Overijssel

  Camper huren met hond in Flevoland

  Booij Campers

  Splijtbakweg 24
  1333 HC Almere- Buiten

  Camper huren met hond in Gelderland

  Oortgiese Campers

  Zutphen-Emmerikseweg 103
  7223 DB Baak (Gelderland)

  Eeko Camperverhuur

  Knapzaksteeg 32
  3882 TH Putten (Gld)

  Camper huren met hond in Utrecht

  Compacte campers camperverhuur

  Camperverhuur Utrecht

  Nedereindseweg 515

  3546PM Utrecht

  Cool Campers

  Hogeweg 249A
  3816 BT Amersfoort

  Camper huren met hond in Noord-Holland

  Haffkamp

  De Camper Club

  Franse Kampweg 36A
  1406 NW Bussum
  (bezoek op afspraak)

  Camper huren WF

  Streekweg 192

  1616 AN Hoogkarspel

  Roadsurfer

  Spinnerij 17

  1185 ZN Amstelveen

  Camperhuren.nl

  Turfstekerstraat 24
  1431 GE Aalsmeer

  Camper huren met hond in Zuid-Holland

  Haffkamp

  Online Camperverhuur

  Roadsurfer

  Abraham van Stolkweg 126

  3041 JA Rotterdam

  The Camper Rent

  Haarlemmerstraat 1B

  2182 HA Hillegom

  Camper huren met hond in Zeeland

  Camper huren met hond in Noord-Brabant

  Campers en Cars

  Campers & Cars
  Rijksweg 68
  4255 GM Nieuwendijk

  Holland Campers Wateringen

  Middenweg 16, 2291 HX Wateringen

  Camper huren met hond in Limburg

  Haffkamp

  The Camper Rent

  Galjoenweg 49

  6222NS Maastricht

  Camper huren met hond in België

  Sporty Pets

  Heirbaan 127
  B-2070 Burcht

  Yescapa

  Camperverhuur Happydog

  The Van Company

  Passtraat 195

  9100 Sint-Niklaas

  Camper huren met hond in Antwerpen

  Roadsurfer

  Boomsesteenweg 49B,
  2630 Aartselaar,
  België

  Camper huren met hond in Brussel

  Roadsurfer

  Bergensesteenweg 764, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, België

  camper huren huisdier toegestaan

  Camper huren met hond tips

  Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er enorm veel mogelijkheden om een camper te huren waar een hond is toegestaan. Echter zijn er wel een aantal aspecten waar je op dient te letten om nare verassingen te voorkomen. Let dan ook op de onderstaande tips wanneer je een camper huurt waar honden zijn toegestaan.

  1. Vraag voor de zekerheid of er daadwerkelijk honden zijn toegestaan en hoeveel. Het komt namelijk voor dat er bijvoorbeeld maximaal 2 honden of huisdieren zijn toegestaan.
  2. Vraag voor het boeken of er ook extra kosten verbonden zijn aan het meenemen van een hond. Sommige verhuurders rekenen hier namelijk een extra bedrag voor, welke zomaar boven de €100,- kan zijn.
  3. Let erop of de camper schoon en haarvrij ingeleverd dient te worden. Als dit zo is, zorg er dan ook voor dat deze helemaal haarvrij en schoon wordt ingeleverd. Extra schoonmaakkosten die in rekening gebracht kunnen worden zijn soms enorm. Bedragen van meer dan €350,- komen hierbij voor.
  4. Last minute een camper huren met hond is zeker mogelijk door het grote aanbod. Echter in de schoolvakanties dien je er het liefst zo snel mogelijk bij te zijn.
  5. Let erop dat het soms niet toegestaan is dat huisdieren op de bekleding komen.
  6. Weet van tevoren wat er verzekerd is en wat het eigenrisico is. Let hierbij tevens op of huisdieren vermeld worden.
  7. Vooral wanneer je buiten Nederland gaat reizen met de camper, dien je ervoor te zorgen dat je hond alle inentingen heeft gehad. Let hierbij op dat je hond minimaal 21 dagen voor vertrek ingeënt dient te zijn tegen hondsdolheid.
  8. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving in het buitenland wanneer je een hond meeneemt in de camper of camperbus. Zo komt het voor dat bijvoorbeeld een bench, autogordel of een hondenrek verplicht is. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat jouw hond een muilkorf dient te dragen in bepaalde landen. Tevens kan het zo zijn dat in een bepaald land de hond bijna overal aangelijnd dient te zijn.
  9. Een hond dan in de regel gemakkelijk even achtergelaten worden in de camper. Zorg er echter wel voor dat er voldoende frisse lucht is en een aangename (koele) temperatuur.
  10. In het buitenland dien je in het bezit te zijn van een EU-dierenpaspoort.
  11. Plan verschillende tussenstops in. Dit is niet alleen prettig voor de hond, maar zeker ook voor jezelf.
  12. Neem een deken mee waarop de hond kan liggen. Een mand of bench en een deken is helemaal gemakkelijk.
  13. Neem een stofzuiger mee om de camper onderweg schoon te houden.
  Scroll naar top