Camper huren met hond toegestaan tips

Een camper huren met hond is mogelijk bij verschillende verhuurders. Er zijn zelfs steeds meer mensen die hun camper beschikbaar stellen voor huurders met een hond of huisdier. Hierdoor is het vandaag de dag een stuk gemakkelijker om een camper te huren waar de hond of huisdier ook gewoon lekker mee mag. Wat natuurlijk wel zo leuk is voor mensen met een huisdier in het gezin. Het is tegenwoordig zeker niet nodig om de hond ergens anders onder te brengen tijdens de campervakantie.

Waarom een camper huren en de hond meenemen?

Voor sommige mensen staat het vast, op vakantie nemen we de hond altijd mee. Terwijl andere mensen er eerder voor kiezen om de hond thuis te laten. Dit laatste wordt vaak gedaan om niet beperkt te zijn op vakantie. Terwijl het in vaak werkelijkheid eigenlijk reuze meevalt qua beperkingen als de hond wel meegaat in de camper.

Camper huren met hond toegestaan

Met een camper ben je namelijk een heel stuk vrijer. Je kunt immers helemaal zelf kiezen waar je gaat verblijven met een camper. Waardoor je een plek kunt uitkiezen welke hond vriendelijk is. Dit is een stuk lastiger wanneer je een hotel, huisje of een verblijf in een vakantiepark boekt.

Trouwens is het altijd mogelijk om even weg te gaan zonder hond. Een hondenbench is hierbij wel erg handig wanneer je hond wel eens iets sloopt. Maar veel honden kunnen prima alleen blijven in de camper, wanneer deze maar koel genoeg is.

Naast dat het natuurlijk enorm leuk voor de hond is dat deze mee mag op vakantie. Kan het ook enorm handig zijn wanneer je tussendoor op minder veilige plekken overnacht. Een hond hoe klein dan ook is in de regel een perfecte waker, een blaffende hond schrikt dan ook enorm af bij inbrekers. Hierdoor is het niet alleen erg leuk om de hond mee te nemen, maar zorgt het ook nog eens voor een beetje extra veiligheid.

hond op het strand tijdens campervakantie

Camper huren in Nederland met hond

Zie je het helemaal zitten om een camper te huren waar de hond ook in mag? Dan zijn er tal van websites en bedrijven waar je terechtkunt. Waarbij er tevens websites zijn waarbij je bij particulieren kunt huren, wat vaak net even iets goedkoper is dan bij een standaard camperverhuurbedrijf. Echter hebben sommige mensen de voorkeur voor een camperverhuurbedrijf, waardoor deze ook in het overzicht vermeld worden.

Camperverhuur met hond websites en bedrijven

Camper of buscamper huren met hond bij Goboony

Neem je hond mee op je campervakantie door een camper te huren via Goboony.nl. Goboony is een website waarbij je een camper kunt huren direct bij de eigenaar. Doordat particulieren hun camper op deze website te huur aan kunnen bieden, is er een behoorlijk aanbod aan campers in Nederland.

Het aanbod is groot maar ook erg divers. Zo is het op het moment van schrijven al mogelijk om een camper te huren waar de hond ook in mee mag voor €35,- per dag. Echter zijn er ook superluxe campers te huur waar huisdieren in mogen. De prijzen van dit soort campers lopen op tot meer dan €200,- per dag. Er is dan ook voor ieder wat wils en een luxe camper huren met hond behoord dan ook zeker tot de mogelijkheden.

De website van Goboony is enorm gebruiksvriendelijk waardoor het eenvoudig navigeren en zoeken is. Er zijn diverse mogelijkheden waarop gefilterd kan worden. Waaronder dus huisregels waarbij er gefilterd kan worden op huisdieren toegestaan of niet toegestaan.

Daarnaast zijn er nog tal van filter mogelijkheden zoals onder andere het aantal slaapplaatsen, type camper, bouwjaar, opties en of erin gerookt mag worden. Al bij al is het dus een geweldige website waar je gemakkelijk de camper kunt vinden van jouw wensen.

camper huren in nederland met hond

Caravan of camper huren waarbij huisdieren zijn toegestaan via Camptoo

Camptoo.nl is een website waarbij je een caravan of camper kunt huren bij particulieren of bedrijven. Het is een overzichtelijke website waarbij je diverse mogelijkheden hebt om te filteren op diverse eigenschappen van de caravan of camper, waaronder of huisdieren zijn toegestaan.

Op het moment van schrijven is er een ruime keuze aan campers waar huisdieren zijn toegestaan. Zo is er op het moment een keuze van meer dan 320 campers. Al bij al is het dan ook een zeer interessante website om te zoeken naar de perfecte camper voor je vakantie.

Kampeerbus, Buscamper, Alkoof, Caravan of Integraal camper met hond huren via Paulcamper

Op de website Paulcamper.nl vind je een enorm overzicht van tal van campers die direct bij de eigenaar gehuurd kunnen worden. Je kunt hier zowel kiezen uit een kampeerbus, bus camper, alkoofcamper, halfintegraal camper, integraalcamper, caravan en overige. Waarbij je kunt selecteren of er huisdieren zijn toegestaan of niet.

Op de website zijn er tal van mogelijkheden om te filteren. Dit is trouwens ook zeker wel nodig doordat het aanbod enorm is. Wanneer er gezocht wordt op campers en bus campers waar huisdieren zijn toegestaan, blijven er maar liefst 3752 zoekresultaten over. Wanneer je geen filters selecteert, heb je op het moment een keuze uit maar liefst 11.532 mogelijkheden. Kortom, een enorm aanbod aan campers waar het mogelijk is om de hond mee te nemen.

hond in huurcamper toegestaan

Let op: Vraag van tevoren altijd na of een huisdier is toegestaan bij het huren van een camper.

Camper huren met hond in Groningen

Camper huren met hond in Friesland

Noorderzon Campers Smalle Weegbree 5
8472 BG Wolvega

Friesland Campers

It Roer 17b

9035VR, Dronrijp

Camper huren – Camper te huur

Leuke Camper Huren

Bitgumerdyk 1

9036 VS Menaam – Friesland

Camper huren met hond in Drenthe

Camper Deluxe

Hoijtink Campers Markerstraat 51
9531 EH Borger (Drenthe)

Camper huren met hond in Overijssel

Camper huren met hond in Flevoland

Booij Campers Splijtbakweg 24
1333 HC Almere- Buiten

Camper huren met hond in Gelderland

Oortgiese Campers Zutphen-Emmerikseweg 103
7223 DB Baak (Gelderland)

Eeko Camperverhuur Knapzaksteeg 32
3882 TH Putten (Gld)

Camper huren met hond in Utrecht

Compacte campers camperverhuur

Camperverhuur Utrecht

Nedereindseweg 515

3546PM Utrecht

Cool Campers Hogeweg 249A
3816 BT Amersfoort

Camper huren met hond in Noord-Holland

Haffkamp

De Camper Club Franse Kampweg 36A
1406 NW Bussum
(bezoek op afspraak)

Camper huren WF

Streekweg 192

1616 AN Hoogkarspel

Roadsurfer

Spinnerij 17

1185 ZN Amstelveen

Camperhuren.nl Turfstekerstraat 24
1431 GE Aalsmeer

Camper huren met hond in Zuid-Holland

Haffkamp

Online Camperverhuur

Roadsurfer

Abraham van Stolkweg 126

3041 JA Rotterdam

The Camper Rent

Haarlemmerstraat 1B

2182 HA Hillegom

Camper huren met hond in Zeeland

Camper huren met hond in Noord-Brabant

Campers en Cars Campers & Cars
Rijksweg 68
4255 GM Nieuwendijk

Holland Campers Wateringen

Middenweg 16, 2291 HX Wateringen

Camper huren met hond in Limburg

Haffkamp

The Camper Rent

Galjoenweg 49

6222NS Maastricht

Camper huren met hond in België

Sporty Pets Heirbaan 127
B-2070 Burcht

Yescapa

Camperverhuur Happydog

The Van Company

Passtraat 195

9100 Sint-Niklaas

Camper huren met hond in Antwerpen

Roadsurfer Boomsesteenweg 49B,
2630 Aartselaar,
België

Camper huren met hond in Brussel

Roadsurfer

Bergensesteenweg 764, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, België

camper huren huisdier toegestaan

Camper huren met hond tips

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er enorm veel mogelijkheden om een camper te huren waar een hond is toegestaan. Echter zijn er wel een aantal aspecten waar je op dient te letten om nare verassingen te voorkomen. Let dan ook op de onderstaande tips wanneer je een camper huurt waar honden zijn toegestaan.

 1. Vraag voor de zekerheid of er daadwerkelijk honden zijn toegestaan en hoeveel. Het komt namelijk voor dat er bijvoorbeeld maximaal 2 honden of huisdieren zijn toegestaan.
 2. Vraag voor het boeken of er ook extra kosten verbonden zijn aan het meenemen van een hond. Sommige verhuurders rekenen hier namelijk een extra bedrag voor, welke zomaar boven de €100,- kan zijn.
 3. Let erop of de camper schoon en haarvrij ingeleverd dient te worden. Als dit zo is, zorg er dan ook voor dat deze helemaal haarvrij en schoon wordt ingeleverd. Extra schoonmaakkosten die in rekening gebracht kunnen worden zijn soms enorm. Bedragen van meer dan €350,- komen hierbij voor.
 4. Last minute een camper huren met hond is zeker mogelijk door het grote aanbod. Echter in de schoolvakanties dien je er het liefst zo snel mogelijk bij te zijn.
 5. Let erop dat het soms niet toegestaan is dat huisdieren op de bekleding komen.
 6. Weet van tevoren wat er verzekerd is en wat het eigenrisico is. Let hierbij tevens op of huisdieren vermeld worden.
 7. Vooral wanneer je buiten Nederland gaat reizen met de camper, dien je ervoor te zorgen dat je hond alle inentingen heeft gehad. Let hierbij op dat je hond minimaal 21 dagen voor vertrek ingeënt dient te zijn tegen hondsdolheid.
 8. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving in het buitenland wanneer je een hond meeneemt in de camper of camperbus. Zo komt het voor dat bijvoorbeeld een bench, autogordel of een hondenrek verplicht is. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat jouw hond een muilkorf dient te dragen in bepaalde landen. Tevens kan het zo zijn dat in een bepaald land de hond bijna overal aangelijnd dient te zijn.
 9. Een hond dan in de regel gemakkelijk even achtergelaten worden in de camper. Zorg er echter wel voor dat er voldoende frisse lucht is en een aangename (koele) temperatuur.
 10. In het buitenland dien je in het bezit te zijn van een EU-dierenpaspoort.
 11. Plan verschillende tussenstops in. Dit is niet alleen prettig voor de hond, maar zeker ook voor jezelf.
 12. Neem een deken mee waarop de hond kan liggen. Een mand of bench en een deken is helemaal gemakkelijk.
 13. Neem een stofzuiger mee om de camper onderweg schoon te houden.
Scroll naar boven