Goedkope vakantie Nederland aan zee

Dat een vakantie al snel erg duur kan worden is natuurlijk geen verrassing maar het kan er wel voor zorgen dat niet iedereen op vakantie kan of wil. Wanneer jij een kleiner budget hebt maar wel graag op vakantie zou willen gaan dan kan je ervoor kiezen om een goedkope vakantie te zoeken. Zo is het vaak een goedkopere optie om in Nederland zelf op vakantie te gaan dan naar het buitenland te vertrekken. Wanneer je niet uit een kust regio komt is het zoeken naar een goedkope vakantie aan het strand een leuke optie, je zal namelijk nieuwe omgevingen ontdekken en kunnen genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Uitwaaien aan de kust

Het strand kan prachtig zijn voor urenlange wandelingen, schelpjes zoeken of wanneer het zonnetje schijnt en de temperatuur ernaar is kan je heerlijk bruin worden van de zon. Ook in het najaar of het voorjaar is de kust een fantastische plek om heerlijk uit te waaien en wandelingen te maken door de duinen of over het strand. Een groot voordeel is dat dit jou helemaal niets hoeft te kosten en kan je zelf bepalen hoelang je blijft.

Uit eten aan zee

Omdat uit eten wel al snel aan kan tikken is het raadzaam om vooral te kijken naar wat je te besteden hebt. Wil jij toch erg graag uit eten? Zorg er dan voor dat je goed rondkijkt naar welke restaurants er in de omgeving zijn en wat de prijs is van deze restaurants. Je kan namelijk bij veel restaurants erg goed eten ondanks dat de prijscategorie lager is.

Vervolgens kan je mits jouw accommodatie dat toestaat zelf jouw maaltijden maken om op die manier toch geld te kunnen besparen op vakantie. Het is namelijk een aanzienlijk stuk goedkoper om zelf boodschappen te doen.

Accommodatie bij de kust

De accommodaties bij het strand zijn vaak een stukje duurder en dat is vanwege hun geliefde ligging. Toch vind je pareltjes die niet ver van het strand af zijn en wel erg goed op gebied van prijs-kwaliteit. Wanneer jouw budget niet te ruim is maar jij niet gebonden bent aan vaste vakantieperiodes dan is het raadzaam om eens te kijken of het iets is voor jou om buiten het seizoen om op vakantie te gaan. Het vakantieseizoen is namelijk een behoorlijk stuk duurder dan de datums buiten deze vakanties om. Tevens kan je ervoor kiezen om iets verder van het strand af te gaan waardoor je vaak ook al iets minder betaald.

Goedkope uitjes

Er zijn veel uitjes die je kan doen aan en rondom de kust. Denk hierbij aan museums, attracties en ga zo maar door. Toch kosten deze uitjes allemaal vaak wel geld en daarom is het een goede tip om eens te kijken op aanbiedingssites waarop uitjes vaak een stuk voordeliger aangeboden worden. Ook veilingsites bieden de mogelijkheid tot het goedkoper kopen van kaartjes waardoor jij tegen een beter tarief naar binnen kan. En ook zijn er gratis uitjes die je kan doen zoals belevenisroutes of tentoonstellingen.

Scroll naar boven