Op vakantie met hond in Nederland

Wanneer jij moeite hebt met het afscheid nemen van je hond voor een vakantie of simpelweg een moeilijke hond hebt die niet te hanteren is door andere of naar het pension kan dan is het mee nemen van jouw hond op vakantie de enige optie. Het kan natuurlijk ook gewoon heel erg leuk zijn om je hond mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld wanneer je op actieve vakantie gaat en besluit veel te gaan wandelen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

Wat allemaal mee nemen wanneer je met de hond op vakantie gaat?

Je hond meenemen is op zichzelf niet iets lastig maar het is wel van belang dat je alles ook meeneemt wat je nodig bent want net zoals jij een reiskoffer met spullen hebt zal je die ook voor je hond moeten hebben. Zo heeft je hond namelijk zijn riem, halsband, paspoort en voedsel nodig. Deze dingen zijn essentieel omdat jouw hond niet overal los mag lopen en wanneer je aan de andere kant van het land bent en je hond krijgt plots een ongeval zal je naar de dichtstbijzijnde dierenarts moeten die het paspoort van de hond nodig heeft. Het belang van voeding voor de hond spreekt voor zich.

Als je hebt besloten om de hond mee te nemen kan je een lijstje maken of online zoeken. Hierbij kan je dan alle artikelen die je inpakt afvinken zodat je er zeker van bent dat je geen honden spul vergeet want allerlei spullen kopen bij de dierenzaak is ook zeker niet wenselijk.

Huisje huren waar de hond in mag

Niet alle huisjes willen graag een huisdier als gast. De reden hiervoor is vaak hygiëne en ondanks dat je hond misschien wel helemaal niet vuil is. Ook kan het zijn dat ze geen honden willen in verband met allergie en dan is dit ook zeker geen gunstige keuze. Daarnaast willen niet alle andere gasten in een huisje verblijven waar honden zijn toegestaan.

Wanneer jij zoekt naar een huisje is het dus wel heel handig dat je vooraf zeker weet dat jouw huisdier ook daadwerkelijk mee mag het huisje in. Dit vind je vaak al op de site en anders kan je dit altijd nog telefonisch of per email overleggen zodat jij niet voor een dichte deur staat met je hond.

Ook leuk: Een camper huren met je hond

Activiteiten met je hond

Je kan met je hond op zoek gaan naar mooie wandeltochten maar sommige mensen nemen hun trouwe viervoeter ook rustig mee met bootje varen. Welke activiteiten bij jullie passen weten jullie zelf waarschijnlijk het allerbeste. Om ervoor de zorgen dat jullie beide het naar je zin hebben is het van belang dat je goed rekening houdt met je hond want ongelukken wil je zeker niet hebben. Er zijn zelfs mensen die met hun hond reuze wandelvakanties houden waarbij de hond ook nog eens een zekere functie heeft als beschermer tegen wilde dieren.

Honden op een vakantiepark

Sommige vakantieparken staan ook honden toe mits de hond is aangelijnd. Dit is ideaal voor mensen die graag hun viervoeter mee willen hebben. De huisjes zijn dan vaak speciaal voor mensen met huisdieren en hiervan staan er dan enkele op het park. Wel zijn er dan vaak voorwaarden aan verbonden omdat het park wel graag alles in goede orde wil houden, je hond dient namelijk niet het huisje kapot te willen maken of veel te blaffen. Dit is ook niet zo vreemd want het huisje kapot maken is niet gunstig en andere gasten tot last zijn door geblaf is ook niet prettig. Ook zijn er dan vaak speciale uitlaat zones op het park waar je hond zijn behoefte kan doen en jij deze vervolgens kan opruimen doordat er speciale prullenbakken staan.

Scroll naar boven