Goedkoop op vakantie in Nederland

Een vakantie kan ontzettend veel geld kosten en dit weerhoudt veel mensen ervan om toch eens lekker op pad te gaan. Niet iedereen heeft jammer genoeg het budget om op vakantie gaan en dan voornamelijk grote gezinnen hebben hier vaak last van. Om te zorgen dat jij en je gezin wellicht toch op vakantie kunnen gaan kan je je eens verdiepen in manier om de vakantiekosten wat te drukken. Hieronder vind je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw vakantie goedkoop is en je zelfs met een kleinere portemonnee vakantie kan vieren!

Zoek naar leuke deals

Allereerst zijn er tegenwoordig ontzettend veel sites waar je voor een kleiner bedrag iets kan doen. Het kost je dan een heel stuk minder of je kan zelfs bieden op een vakantie waardoor je je eigen budgetplafond kan stellen. Het is bij dit soort deals altijd wel handig om goed te lezen wat de voorwaarden en opties zijn. Het is namelijk zo dat sommige vakantie deals erg mooi klinken maar in feite heel ongunstig zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je ergens een all-inclusive vakantie boekt maar het vliegticket er niet bij hebt. Wanneer jij een klein budget hebt is een vliegticket alsnog kopen dan allerminst gunstig. Lees dus altijd de kleine letters!

Buiten het vakantieseizoen op vakantie

Wanneer jij afhankelijk bent van schoolgaande kinderen is dit wellicht niet de meest ideale keus voor jou maar als je hier niet aan gebonden bent dan is dit een uitstekende keuze! Buiten de reguliere schoolvakanties op vakantie gaan scheelt namelijk verschrikkelijk veel geld. Het is zelfs zo dat je wanneer je in de vakantietijd op vakantie gaat je 3 tot 5 keer zoveel betaald voor een huisje of appartementje. Je kan je hier eens in verdiepen welke maanden en datums het meest gunstig zijn op gebied van prijs en daar je vakantie in plannen. Op die manier bespaar je een aanzienlijk bedrag.

Niet uit eten gaan

Uit eten gaan en niet hoeven koken is vaak wel een kenmerk van vakantie. Gewoon even helemaal niets en lekker een ander voor je laten koken. Ondanks dat het echt heerlijk is om het koken los te laten zal je hierdoor veel meer geld uitgeven. Dit kan zelfs oplopen tot een gigantisch bedrag afhankelijk van wat je besteld en de reden hiervoor is dat je naast het eten ook nog drinken koopt en alle gerechten zo geprijsd zijn dat er winst op behaald wordt. De euro’s vliegen tijdens uit eten dan letterlijk je zak uit en dit is zonde wanneer je hier eigenlijk het geld niet voor hebt. Ga zelf koken en boodschappen doen, je kan dan een stuk goedkoper drinken want voor de prijs van een cola op het terras heb je zelf bijna 2 flessen cola. En ook bij het eten zal je zien dat je voor het bedrag van 1 keer uit eten zelf wel 4 dagen kan koken.

Budgetvakantie

Je kan ook gaan zoeken naar een budget vakantie. Deze vakanties zijn bij voorbaat al goedkoper en bedacht voor mensen met een klein budget. Het is niet altijd zo dat je een perfecte accommodatie krijgt maar vaak krijg je wel voldoende prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer jij echt hoge eisen stelt is het bieden op vakanties wellicht een betere optie voor jou.

Uitstapjes maken

Ook de uitstapjes die jij uitkiest zijn bepalend voor de kosten van jouw vakantie. Zo kan een dagje dierentuin of pretpark ontzettend veel geld kosten terwijl een wandelroute met belevenis pad of zomers zwemmen bij een strand met speeltijd niets kost. Het is de kunst om goedkope uitjes te scoren en ook dit kan bij veel sites waar je voor weinig geld toch een uitje kan doen. Hier vind je soms ook tickets voor een dierentuin of een pretpark op en dan is de prijs vaak een heel stuk gunstiger. Combineer betaalde uitjes met meer gratis uitjes op die manier heb je een leuk en afwisselend vakantie schema wat niet al te veel geld kost.

Scroll naar boven