Alleen op vakantie – Lang zo gek nog niet

Wanneer we aan vakantie denken dan denken veel mensen niet aan een solo reis maken. Vaak zijn de vakanties met vrienden of met familie maar juist alleen op vakantie gaan kan enorm veel voordelen met zich meebrengen. Het is dan ook zo dat de solo reizen steeds populairder aan het worden zijn vanwege de voordelen eraan.

Doen wat je zelf wil

Bij een solo reis ben je zoals de naam het al zegt alleen. En dit kan misschien wat beangstigend klinken maar hier zijn ook vele voordelen aan verbonden! Je kan namelijk precies doen wat jij wil doen. Je hoeft totaal geen rekening te houden met jou mede vakantieganger en concessies zitten er niet in. Heerlijk toch? Om even lekker aan jezelf te denken in plaats van aan anderen.

Je ziet tegenwoordig ook dat mensen juist voor vakanties met een speciale wens alleen op vakantie gaan. Zo kan je bijvoorbeeld voor een wandelvakantie gaan zodat je geen rekening hoeft te houden met de ander qua tempo of afstand maar ook juist de vakanties waarbij je veel wil winkelen of helemaal niets wil doen zijn dan perfect.

Met gezin of zonder gezin op vakantie

Niet iedereen vindt dit een goede optie en sommige mensen zouden er misschien juist fel tegen zijn maar als moeder of vader zijnde kan het ontzettend lekker zijn om eens alleen op vakantie te gaan. Even helemaal tot rust komen en nergens aan te hoeven denken. Je kan nu eindelijk eens de wandelingen maken die je graag zou willen of juist dat helemaal niets doen met een cocktail in je aan hand het zwembad liggen. Het is hoe dan ook een moment van rust en ontspanning voor jezelf.

Alleen op vakantie gaan

Solo reis in Nederland

Niet alleen in het buitenland kan je dergelijke vakanties doen maar ook in Nederland winnen de solo vakanties steeds meer mensen voor zich. Het aanbod in Nederland op gebied van vakantie is natuurlijk ook ruim en wanneer je toch liever niet te ver weggaat is Nederland dus perfect. Daarnaast kan de omgeving heel erg verschillen zo heb je het strand versus het bos of de stad versus het platteland. Genoeg te doen en te kijken dus voor de solo-reiziger!

Er zijn in Nederland ook onwijs veel activiteiten die je kan doen wanneer je alleen bent. Een aantal voorbeelden hiervan zijn museums, fietstocht maken, wandelingen maken, karten, naar de bioscoop, varen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn oneindig.

Accommodaties voor een persoon

Dit is wel wat lastiger, veel accommodaties zijn gemaakt of bedacht voor meerdere personen. Een huisje bij een bungalowpark zal dan ook gauw aan de prijs zijn voor een persoon. Gelukkig zijn er vaak via bemiddelingssites wel huisjes of appartementjes te huur. Ook kan je eens kijken bij hotels, deze zijn namelijk wel geschikt voor mensen die alleen komen. Er zijn ook erg veel sites waarbij je tegenwoordig leuke kortingsacties of aanbiedingen hebt waardoor je minder geld kwijt bent voor jou verblijf, op die manier hoeft een leuke vakantie niet heel veel geld te kosten.

Hoe kan je kosten besparen op een vakantie?

Zoals hierboven al genoemd is zijn er online mogelijkheden waarbij je minder betaald voor jouw verblijf. Deze sites hebben ook vaak voor een dagje uit leuke deals en ook vind je vaak leuke aanbiedingen van restaurants. Mocht jij nou nog meer willen besparen kan je er ook voor kiezen om zelf te koken afhankelijk van jouw verblijfstype. De uitjes die je doet zijn ook bepalend voor jouw budget, wandelen kosten namelijk niets maar er zijn ook uitjes die juist erg veel geld kunnen kosten.

Scroll naar boven